Start
Boken
Innehåll
Bilder ur boken
Personer i boken
Recensioner
Författaren
Partners
Kontakt / Köp
Recensioner
Utdrag ur aktuella recensioner"Nyfiken på världen" - så heter skribenten och informatören Uno Grönkvists nya bok. Han har ägnat sitt liv åt att upptäcka åtskilliga kulturer och har mött Etiopiens kejsare Haile Selassie liksom kändisartister, katastrofoffer och många andra. "Att resa är att leva" är Grönkvists ledord. Låt dig imponeras, ta lärdom av texterna och dröm dig bort. Varje kapitel består av personliga intryck från skilda platser på vår sköna, underbara jord.

Norrbottens-KurirenDetta är hans första bok i denna genre. Han är dock en erfaren författare och har varit engagerad i ett stort antal bokprojekt, främst av managementkaraktär.
Följ med honom på spännande och dramatiska resor till jordens alla hörn!

Bulletin.seHan har varit på geishaparty i Tokyo, festat med sultanen av Borneo, badat med sjölejon, skålat med världens starkaste man. Han har besökt jultomtens verkstad, kollat på apdagis i trädkronorna och spanat efter isbjörnar i Ishavet.
Frågan är vad Uno Grönkvist inte har gjort? Snacka om globetrotter!

H-magasinetHans journalistiska blick gör att boken blivit mer än en reseskildring.
Bilderna – de flesta har han tagit själv – är utmärkta. ”Nyfiken på världen” är en härlig jorden-runt-resa i läsfåtöljen.

Veteranen 6/2008Det är en diger bok på över 440 sidor som tar med läsaren till en rad intressanta och spännande platser, från tomtens verkstad i Rovaniemi i Finland till FNL-gerillans tunnlar i Vietnam.
Uno skriver lätt och ledigt, medryckande och insatt i de flesta ämnen, vilket gör att man har svårt att ta en paus i läsandet.
Boken är dock tung och den kräver rent fysiskt ett uppehåll, då och då.

Resemagasinet Check-in 3/2008Turistjournalisten, globetrottern, PR-mannen mm Uno Grönkvist har tecknat ner och fotograferat från sina resor under de senaste 50 åren, till 150 av jordens länder, i boken ”Nyfiken på världen”.

450 sidor spännande och informativ läsning och intryck från världen omkring oss. Korta, lättlästa, personliga episoder för alla nyfikna.


Turism & Resor 3/2008 (Facktidning för turistbranschen)Under årens lopp har Uno Grönkvist besökt i runda tal 150 länder och torde därmed vara Sveriges mest bereste man. Om sina spännande reseupplevelser och om sina möten med färgstarka personer har Uno nu skrivit en bok på närmare 450 sidor med den träffande titeln ”Nyfiken på världen”.

Genom boken får vi stifta bekantskap med idrottsstjärnor, framstående politiker och musiker samt andra intressanta människor. Vi får också uppleva vår jords mångfacetterade miljöer, alltifrån öknars hetta till arktiska isvidder. Vi möter kontrasterna mellan storstäder och karga småbyar.

Boken är rikt illustrerad med Unos egna, utmärkta bilder.

Turistjournalisten 4/2008Vi kan verkligen rekommendera våra läsare att läsa hans innehållsrika bok, 450 sidor och massor av foton. Hans reseminnen spänner över ett halvsekel då resor blivit möjliga för de flesta av oss men få av oss har Unos skatt av reseminnen.

Resflex 8/2008 (Reseindustrins äldsta facktidning)Den som gör en resa har alltid något att berätta, och har man besökt runt 150 länder i sitt liv har man massor med sig hem i sitt intellektuella bagage.

Idrottsprofilen, sponsorspecialisten och turistsakkunnige Uno Grönkvist har nu samlat sitt digra resande mellan två pärmar – ”Nyfiken på världen! – och det är en myllrande rik bok.

Kvälls-Posten 2008-06-13I ”Nyfiken på världen” tar Uno Grönkvist med läsaren flera varv runt jorden. Sjuttio nedslag i ännu fler länder i mer än ett halvt sekel har gett honom outplånliga minnen av fängslande människor och storslagen natur.

Boken är främst för upptäckaren men handlar också om medmänsklighet.

Röda Korsets tidning Henry 3/2008Resa i soffan går också bra. Reseböcker är inte bara för oss som längtar bort. De kan ge en tankeställare också.

Uno Grönkvist har rest jorden runt som en tätting och besökt 150 länder. Han har liftat och flugit och åkt båt och berättar i Nyfiken på världen (Carlssons) om sina möten med allt från sjölejon vid Galápagos till filmstjärnor i Cannes på 1950-talet. Det är inte utan att jag blir lite avundsjuk.

Damernas Värld 12/08Uno Grönkvist har verkligen sett världen. I mer än ett halvsekel har han rest jorden runt varv efter varv och besökt 150 länder. Krigsskådeplatser och semesterparadis, arktiska hav och Söderhavsatoller – ingenting är honom främmande.

Private Banking Magazine
StartBokenFörfattarenPartnersKontakt / Köp